DubaiRejser.dk

- Alt om rejser til Dubai !
jumeirah-the-palms-dubai
Palm Islands
Verdens største menneskeskabte ø
Dubais Palm Islands er blandt de største menneskeskabte øer i verden, hvis ikke de største. Palms Islands ligger ved Jumeirah kysten og er konstrueret som palmer der breder sine blade ud i havet. I folkemunde går stedet under “The Palms”.
Palm Islands Dubai
Øernes palmedesign er tegnet af Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, som havde et ønske om at øge det forholdsvis begrænsede antal kilometer kyststrækning i Dubai. Dette opnåes netop via palmeformen på øerne, som anlægges af det anerkendte entreprenørfirma Al Nakheel Properties.
Stedet eller “øriget” om man vil omfatter tre øer, nemlig Palm Jebel Ali, Palm Jumeirah og Palm Deira hvor den sidste stadig er under opførelse. På nuværende tidspunkt er det også kun Palm Jumeirah der er færdig konstrueret og bebygget. Således er Palm Jumeirah idag dækket med et stort antal boliger, underholdning-etablissementer og forretninger.
Om Palm Jumeirah, Verdens 8. vidunder..
The Palm Jumeirah, er i sin omkreds 3 miles lang og 3 miles bred, og består af én træstamme, sytten grene der danner kronen og en halvmåne formet ø der danner en ring rundt om palmekronen. Den vestlige side af stammen kaldes Golden Mile, og her ligger der ca. 800 privatlejligheder og huse. På den østlige side ligger der boligblokke med lejligheder i to rækker der løber hele vejen langs kystlinien. Ud over disse boligområder er der også et stort antal luksushoteller såsom Atlantis - The Palm, The Fairmont Palm Hotel and Resort og Jumeirah Zabeel Saray. På de 17 blade der udgør palmens krone ligger der et stort antal villaer og luksuslejligheder side om side med haver lige ud til havet.
Palm Island Kystlinie
Sådan kommer du ud til Palm Jumeirah..
Da Palm Jumeirah er et meget eksklusivt boligområde, er det på nuværende tidspunkt forholdsvis sparsomt med offentlige transportmuligheder dertil. En af måderne at komme derud på er via monorail-toget, der kører de ca. 5,4 km på strækningen gennem øen der udgør midten/stammen af palmen. For at komme med monorail bør du tage en taxi til “Palm Monorail Station” og derefter går toget ca. hvert 20 minut.
Det kan også være en mulighed at tage en taxi hele vejen ud på “The Palms” og på den måde have muligheden for at køre rundt på vejene ude på “grenene” men du skal dog være opmærksom på at udsigten kan være noget begrænset af de mange bygninger. Vi anbefaler at tage Monorail-toget da skinnerne som det kører på er bygget nogle meter over jorden og derfor giver den bedste udsigt.
Aquaventure Tha Palms
Seværdigheder
De fleste attraktioner på Palm Jumeirah ligger oppe i toppen ved Atlantis hotellet. Det er bla. her du finder Dolphin Bay, Aquaventure Waterpark og The Lost Chambers Akvariet som plejer at være et kæmpehit ikke mindst for børnefamilierne.
Atlantis hotellet, som kan være en seværdighed i sig selv, er helt sikkert også værd at tage et nærmere kig på. Du skal dog være opmærksom på at selve hotellet kun er åbent for dets egne gæster, men hvis du vil, kan du godt komme ind på restauranterne der ligger i tilknytning til hotellet. Vi anbefaler dog at du booker bord i forvejen da der ofte kan være fuldt booket, særligt i højsæsonen.
Hoteller ved Palm Island
Der ligger flere gode hoteller ved Palm Jumeirah, hvoraf det mest kendte uden tvivl er luksushotellet Atlantis - The Palm. Som tidligere nævnt kan du også med fordel tage et kik på hotellerne The Fairmont Palm Hotel and Resort og Jumeirah Zabeel Saray.
Læs mere om de bedste hoteller i Dubai »
Dubai Palm Islands